Sport op de Hobbitstee
Sport neemt een belangrijke plaats in op De Hobbitstee. De kinderen van groep 1 en 2 gymmen regelmatig in de speelzaal in de school. Ook hebben zij elke ochtend en middag tijd om buiten te spelen.
De groep 3 t/m 8 gymmen in de gymzaal van de Gemberbeemd. Deze lessen worden voor een groot deel gegeven door onze gymdocent of haar stagiaires.

De Cityrun
De Cityrun is een hardloopevenement dat onderdeel is van de jaarlijkse Marathon Eindhoven. Scholen en verenigingen kunnen zich hiervoor aanmelden. De Hobbitstee doet eraan mee, omdat zij sporten en bewegen voor kinderen belangrijk vindt. Bovendien is het voor de kinderen leuk en een beetje spannend om aan dit grote evenement mee te doen. Een aantal weken van te voren trainen de kinderen die meedoen eventueel samen met hun ouders onder begeleiding van een ouder met veel hardloopervaring. Ze doen oefeningen om de spieren los te maken en werken aan hun conditie. Tijdens de City Run lopen alle kinderen in Hobbitstee schoolshirts en laten zich van hun beste kant zien.
Schoolschaatsen
Elk jaar doen we met de Hobbitstee mee met het schoolschaatsen. De kinderen die dat willen, kunnen zich hiervoor opgeven. Kinderen kunnen dan naar keuze 20 of 40 minuten schaatsen met leerlingen van scholen uit heel Eindhoven. Elk jaar doen er weer veel kinderen van de Hobbitstee mee!
Koningsspelen/sportdag
Elk jaar wordt er een sportdag georganiseerd. Er zijn dan verschillende activiteiten voor groep 1 t/m 4 en groep 5 t/m 8. De kinderen gaan samen verschillende sporten uitproberen en zijn de hele sportdag in touw.  Op deze dag hebben we altijd veel ouderhulp. Erg fijn, want zonder deze hulp zou het organiseren een stuk moeizamer gaan!
Schoolzwemmen
De kinderen die dat willen, kunnen zich opgeven voor het schoolzwemmen. Op een aantal woensdagmiddagen wordt er getraind en zijn er al wat wedstrijden. De laatste woensdagmiddag is het tijd voor de finale. Er doen altijd veel kinderen van de Hobbitstee mee en de kinderen worden ook altijd goed aangemoedigd door de aanwezige ouders!